فهرست مطالب

Ornamental Plants - Volume:6 Issue: 4, Autumn 2016

Journal of Ornamental Plants
Volume:6 Issue: 4, Autumn 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/10/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احسان نادری سمانی، زهره جبارزاده، سیروس قبادی صفحات 217-223
    در این پژوهش، انگیزش جوانه و باززایی شاخساره شاه پسند درختی با استفاده از ریزنمونه های گره (جوانه جانبی) در شرایط درون شیشه ای ارزیابی شد. جهت پرآوری شاخساره، محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) به همراه 0، 2، 4 و 8 میلی گرم در لیتر BAP یا TDZ بررسی شد. ریشه زایی نیز در محیط کشت MS همراه با 0، 25/0 و 50/0 میلی گرم در لیتر IBA مورد ارزیابی قرار گرفت. بعد از گذشت 4 هفته از زمان کشت، ارزیابی ها انجام شدند. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد شاخساره باززایی شده در محیط کشت MS همراه با 8 میلی گرم در لیتر BAP و بیشترین تعداد جوانه در تیمار 8 میلی گرم در لیتر TDZ به دست آمد. نتایج نشان دادند بیشترین طول شاخساره ها، طول میانگره ها و وزن شاخساره ها در محیط کشت MS بدون تنظیم کننده های رشد مشاهده شد. غلظت های مناسب سایتوکینین سبب افزایش در سنتز RNA، DNA و پروتئین شده و در نتیجه سبب انگیزش شاخساره می شوند. تفاوت در غلظت BAP می تواند تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و شرایط آزمایش باشد. غلظت های خیلی کم TDZ باعث تحریک پرآوری شاخساره های جانبی در گیاهان چوبی می شوند. مولکول های گیرنده TDZ سازگاری زیادی با تنظیم کننده های رشد دارند. در این پژوهش بیشترین تعداد ریشه نیز در محیط کشت MS همراه با 25/0 میلی گرم در لیتر IBA به دست آمد. IBA یکی از تنظیم کننده های رشد قوی در محیط کشت است که باعث تحریک و افزایش تعداد ریشه ها می شود. IBA سبب افزایش IAA درونی می شود که برای رشد نرمال مریستم های ریشه و توسعه ریشه ها لازم است. یکی از اثرات اکسین ها طویل شدن سلول ها است اما سلول های ریشه نیاز به غلظت های کمتر اکسین برای رشد دارند چرا که اکسین تولید اتیلن را تحریک می کند و اتیلن نیز یک بازدارنده رشد محسوب می شود.
    کلیدواژگان: ریزنمونه های جوانه جانبی، انگیزش جوانه، شاه پسند درختی، ریشه زایی، پر آوری
  • سعیده علیزاده ماتک، داود هاشم آبادی صفحات 225-236
    به منظور بهبود عمر پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria aurantiaca) آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار شامل سیکلوهگزاماید (50 ، 100 و 200 میلی گرم در لیتر) ، بنزیل آدنین (50 ، 100 و 200 میلی گرم در لیتر) ، شیره ی نارگیل (5، 10 و 20 درصد) و شاهد (آب مقطر) در 3 تکرار انجام شد. در این مطالعه صفاتی از قبیل عمر گلجایی، ماده خشک، افزایش درجه بریکس، درصد باز شدن گل، کلروفیل a و b و نشت یونی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شیره نارگیل در غلظت 5% بیشترین عمر گلجایی (39/17 روز) را دارد، گرچه با سطوح مختلف بنزیل آدنین و تیمارهای 10 و 20 درصد شیره نارگیل اختلاف معنی داری نداشت. تیمار 10 % شیره نارگیل به ترتیب با 58/2 و شاخص 88/0 بیشترین درجه بریکس و شاخص باز شدن گل را به خود اختصاص داد. تیمارهای 50 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین، 5 و 10درصد شیره نارگیل بیشترین تاثیر را بر میزان ماده خشک داشتند. موفق ترین تیمارها در کاهش نشت یونی دو تیمار 5 % شیره نارگیل و 100 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین بودند. همه تیمارها نسبت به شاهد موجب حفظ کلروفیل a و b شدند و دو تیمار 50 میلی گرم در لیتر سیکلوهگزاماید و 5 % شیره نارگیل بیشترین مقدار کلروفیل a و b را در بین تیمارها به خود اختصاص دادند. با توجه به نتایج حاصله استفاده از 5 % شیره نارگیل در محلول گلجایی می تواند بطور موثری موجب بهبود ماندگاری گل های بریده آلسترومریا شود.
    کلیدواژگان: بنزیل آدنین، کلروفیل، سایتوکنین، نشت یونی، عمر گلجایی
  • فردین نصری، ارسلان فداکار، بایزید یوسفی، بهمن زاهدی صفحات 237-243
    این پژوهش به منظور بررسی تنوع ژنتیکی 12 ژنوتیپ گل محمدی کردستان با استفاده ازصفات مرفولوژیکی گل محمدی در مزرعه تحقیقاتی ژاله وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی استان کردستان انجام شد. آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و در هر تکرار سه پایه از هر ژنوتیپ صورت گرفت. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بین ژنوتیپ های مورد مطالعه، اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1% درصد وجود دارد. نتایج مقایسه میانگین بیانگر تنوع وسیع برای صفات مورد بررسی در ژنوتیپ های مختلف بود. . همبستگی بین صفات نشان داد که صفات تعداد گل، ارتفاع گیاه، متوسط عرض، متوسط طول و متوسط تعداد برگ، میانگین قطر گل و نسبت وزنی گلبرگ به گل با عملکرد گل در پایه دارای همبستگی مثبت و معنی داری در سطح احتمال 1% درصد است. بر اساس نتایج تجزیه خوشه ای 12 ژنوتیپ گل محمدی در چهار گروه مجزا بر اساس صفات متفاوت تقسیم شدند. بنابراین با توجه به نتایج حاصل از آزمایش برای معرفی ژنوتیپ برتر می توان ژنوتیپ های کردستان3 و کردستان2 را معرفی کرد. ژنوتیپ کردستان3 دارای عملکرد بالای گل در هکتار و تعداد گل بالا در بوته و ژنوتیپ کردستان2 دارای بیشترین قطر گل بوده است.
    کلیدواژگان: قطر گل، ژنوتیپ، صفات مورفولوژیکی، تعداد گل
  • محمد حسین امینی فرد، مهدی خیاط، حسن بیات صفحات 245-251
    سطح برگ یک متغیر کلیدی برای مطالعات فیزیولوژیکی است، بنابراین مدل های دقیق و ساده ای که بتوانند سطح برگ گیاهان را تعیین کنند در موارد زیادی اهمیت دارند. هدف از این تحقیق تعیین معادله هایی برای تخمین سطح برگ گیاه با استفاده از طول (L) ، عرض (W) ، وزن تر (FW) ، وزن خشک (DW) ، طول × طول، عرض × عرض، طول × عرض، طول عرض، وزن تر × وزن تر و وزن خشک × وزن خشک برگ های گیاه سرخارگل (Echinaceapurpurea L.) به عنوان گیاه زینتی دارویی بود. بدین منظور آزمایشی در شرایط مزرعه برای بررسی رابطه بین ابعاد و وزن برگ با سطح برگ انجام شد. سطح برگ گیاه با استفاده از دستگاه اندازه گیری اتوماتیک و ابعاد برگ با خط کش اندازه گیری شدند. مدل خطی با استفاده از طول × عرض (L×W) به عنوان متغیرهای مستقل [LA = 0. 575 (L × W) - 0. 934] از دقیق ترین تخمین (R2 = 0. 874، RMSE = 2. 33) یرای تعیین سطح برگ گیاه سرخارگل بدست آمد. تایید مدل رگرسیونی نشان داد که همبستگی داده های اندازه گیری شده با داده های تخمینی توسط معادله کاملا قابل قبول بود.
    کلیدواژگان: طول برگ، عرض برگ، مدل خطی، مدل های غیر تخریبی
  • سهیل کریمی، حسن صالحی، فاطمه اشیری صفحات 253-260
    در این پژوهش صمغ کتیرا، شیره گیاهAstragalus gummifer، به صورت موفقیت آمیزی به عنوان عامل جامدکننده محیط های کشت بافت برای رشد و پرآوری درون شیشه ای شاخساره رز مینیاتور و میخک مورد استفاده قرار گرفت. رشد شاخساره حاصل از قلمه های تک گره گیاهان پرورش یافته در گلخانه روی محیط MS جامد شده با غلظت های مختلف کتیرا شامل 5/2، 3، 5/3 و 4 درصد یا آگار 8/0 درصد به عنوان شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. محیط های جامد شده با کتیرا نسبت به محیط کشت های حاوی آگار شفافیت بیشتری داشتند. استحکام کمتر محیط کشت های جامد شده با کتیرا نسبت به آگار سبب افتادن برخی از ریزنمونه ها در محیط کشت و شیشه ای شدن تعدادی از آن ها را در پی داشت. برای افزایش استحکام محیط، ترکیبی از آگار (2/0 و 3/0 درصد) و کتیرا (2 و 3 درصد) استفاده گردید. استحکام محیط های ترکیبی به خوبی محیط حاوی آگار 8/0 درصد بود. افزون بر این، پرآوری و رشد ریزنمونه ها در این محیط ها بیشتر از محیط شاهد ارزیابی گردید. کتیرا به عنوان یک فرآورده گیاهی، قابل تجزیه توسط میکروارگانیسم ها و سازگار با محیط زیست بوده و افزون بر این قیمتی در حد یک دهم آگار دارد، از این رو می تواند جهت کاهش هزینه ها، به ویژه در صنعت کشت بافت گیاهی، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جایگزین آگار، Dianthus، صمغ طبیعی، قلمه تک گره، Rosa
  • فهمی آ. اس. حسن صفحات 261-270
    به منظور بهبود کیفیت پس از برداشت و پتانسیل صادرات گل بریده رز (Rosa hybrida L.) ارقام ’هپی آور‘ و ’بوردو‘ اثر 1-MCP به عنوان یک بازدارنده اتیلن تحت مطالعه قرار گرفت. غلظت های 1-MCP عبارت بودند از: 3/0، 4/0، 5/0 و 6/0 گرم در متر مکعب که برای مدت 18 ساعت در دمای 8 درجه سانتی گراد مشابه شرایط حمل و نقل گل ها مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار 1-MCPدر مقایسه با شاهد، به صورت معنی داری عمر گلجایی را افزایش و کاهش وزن را در هر 2 رقم به حداقل رساند، البته پاسخ رقم ’هپی آور‘ نسبت به رقم ’بوردو‘ بهتر و بیشتر بود. تیمار 1-MCP مقدار نسبی آب (RWC) را نیز در گل ها بهبود بخشید. 1-MCP به صورت معنی داری تخریب کلروفیل و کربوهیدرات ها را در طول عمر گلجایی در هر 2 رقم به تاخیر انداخت. تولید اتیلن به صورت معنی داری توسط 1-MCP کاهش یافت. شاخص ثبات غشا (MSI) در پاسخ به 1-MCP حفظ شد و MDA کاهش یافت. بهترین تیمارها از این نظر به ترتیب غلظت های 4/0 و 5/0 برای ارقام ’هپی آور‘ و ’بوردو‘ بودند. تیمار 1-MCP برای ممانعت از اثرات منفی اتیلن روی این دو رقم رز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اتیلن، ثبات غشاء، پس از برداشت، رز، عمر گلجایی، 1، MCP
  • محراب یادگاری صفحات 271-278
    در جهت ارزیابی محلولپاشی عناصر ریزمغذی بر عملکرد و ترکیبات عصاره همیشه بهار، دو آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در طی دو فصل زراعی سال های 1393 و 1394 در شهرکرد انجام شد. اهداف مورد مطالعه در این تحقیق بررسی اثرگذاری عناصر ریزمغذی آهن، مس، روی و منگنز هر کدام در غلظت های 0، 200 و 400 میلی گرم در لیتر، بر میزان فلاونوئید، فنول، کاروتنوئید، درصد عصاره، وزن خشک و تعداد گل در همیشه بهار بود. نتایج نشان داد که عناصر ریزمغذی آهن، روی، مس و منگنز بر وزن تر و خشک گل، تعداد گل، درصد عصاره، ترکیبات فلاونوئید، فنل و کاروتنوئید، اثر معنی داری داشتند. بیشترین وزن خشک گل (9/11 گرم در گیاه) ، تعداد گل در هر گیاه (5/33) ، درصد عصاره (1) ، فلاونوئید (2/31 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) ، فنل (2/56 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) و کاروتنوئید (8/0 میلی گرم در 100 گرم وزن تر) در تیمار ترکیبی آهن، روی، مس و منگنز با غلظت 400 میلی گرم در لیتر نسبت به شاهد و در سال دوم تحقیق بدست آمد. به نظر می رسد در شرایط اقلیمی و ادافیکی شهرکرد بهترین تیمار در جهت بدست آوردن بهترین میزان عصاره و خصوصیات مورفولوژیکی گیاه همیشه بهار، تیمار 400 میلی گرم در لیتر از عناصر ریزمغذی آهن، روی، مس و منگنز می باشد.
    کلیدواژگان: تغذیه، عصاره، فیتوشیمی، همیشه بهار، _ GC، MS
  • محمد رضا صفری مطلق، سیده زهرا بایگان صفحات 279-286
    شمشاد با نام علمی Euonymus spp. یکی از مهم ترین گیاهان زینتی است. عوامل بیماری زای قارچی گیاهی از مهم ترین عوامل ایجاد خسارت هستند. در این تحقیق دو گونه از قارچ های بیماری زا از گونه های شمشاد آلوده طبیعی جدا گردید و مورد شناسایی قرار گرفت. به منظور جداسازی قارچ از بافت های بیمار، نمونه های جمع آوری شده روی محیط کشت PDA کشت داده شدند. جدایه ها برای اسپورزایی روی محیط کشت آگار کشت داده شدند. ویژگی های مورفولوژیکی به متظور شناسایی تاکسونومیکی مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس نتایج، جدایه ها به Colletotrichum gloeosporioides و Phoma sp. تعلق داشتند. آزمایش بیماری زایی جدایه ها در دسیکاتور انجام گرفت و سطوحی از بیماری زایی این قارچ ها و توانایی شان به ایجاد سوختگی برگی روی گونه های شمشاد آشکار گردید. این واکنش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 8 تیمار و سه تکرار انجام شد. بر اساس جدول تجزیه واریانس در ارزیابی شدت بیماری، گونه های شمشاد مورد مطالعه واکنش معنی داری به Colletotrichum gloeosporioides و. Phoma spنشان ندادند. اما بر اساس اندازه و تیپ لکه های ظاهر شده روی گونه های شمشاد و سیستم هورسفال – بارات، گیاهان به وسیله. Phoma sp بیشتر از C. gloeosporioides تحت تاثیر قرار گرفتند، یعنی شدت بیماری این قارچ بیشتر بود و گیاهان تحمل کمتری نشان دادند.
    کلیدواژگان: شمشاد، Colletotrichum spp، قارچ ها، عوامل بیماری زا، Phoma sp
|
  • Ehsan Naderi Samani, Zohreh Jabbarzadeh, Cyrus Ghobadi Pages 217-223
    In vitro budinduction and shoot regeneration of Lantana camara L. was investigated using axillary nodal explants. Multiple shoot buds were induced on Murashige and Skoog (MS) media supplemented with 0, 2, 4 and 8 mg/l of 6-benzylaminopurine (BAP) or thidiazuron (TDZ) for proliferation and 0, 0.25 and 0.5 mg/l indole-3 butyric acid (IBA) for rooting. After 4 weeks, a maximum number of shoot buds was achieved on MS media containing 8 mg/l BAP and most buds were resulted in 8 mg/l TDZ. The results showed that the maximum length of shoots, internode length and weight were observed in MS media without any growth regulators. Suitable concentrations of cytokinins significantly increased RNA, DNA and protein synthesis and shoot induction. Difference in concentrations of BAP can be under the influence of genetic factors and experimental condition. Very low concentrations of TDZ stimulated the proliferation of lateral shoots in woody plants. Receptor molecules of TDZ had high affinity with this growth regulator. In this research, the highest number of roots was induced in MS media with 0.25 mg/l IBA. IBA is one of the strong PGRs in culture medium for stimulating and increasing the number of roots. IBA increases internal IAA, which is necessary for normal growth of root meristems and final development of roots. One of the effects of auxins is elongation of cells, but root cells need lower auxin for growth because auxin induces ethylene which is a root growth inhibitory.
    Keywords: Axillary bud explants, Bud induction, Lantana camara, Rooting, Shoot proliferation
  • Saeedeh Alizade Matak, Davood Hashemabadi Pages 225-236
    In order to improve the vase life of alstroemeria cut flowers (Alstroemeria aurantiaca), an experiment was performed based on completely randomized design with 10 treatments including cycloheximide (50, 100 and 200 mg l-1), benzyladenine (50, 100 and 200 mg l-1), coconut juice (5, 10 and 20 %) and control (distilled water) in three replications. In this study, characteristics such as vase life, dry matter, increasing ° Brix, the percentage of flower opening, chlorophyll a and b and ionic leakage were evaluated. The results showed that coconut juice at a concentration of 5% has the maximum vase life (17.39 days), although it has no significant difference with different levels of benzyladenine and 10 and 20% coconut juice treatments. 10% coconut juice with 2.58 and 0.88 has the highest ° Brix and flower opening index, respectively. Treatments of 50 mg l-1 benzyladenine, 5 and 10% coconut juice had the maximum impact on the amount of dry matter. The most successful treatments for reducing ionic leakage are two treatments of 5% coconut juice and 100 mg l-1 benzyladenine. All treatments cause maintenance of chlorophyll a and b compared to the control, and two treatments of 50 mg l-1 cycloheximide and 5% coconut juice had the highest content of chlorophyll a and b, respectively among treatments. According to the obtained results, using 5% coconut juice in the vase solution can effectively improve the vase life of alstroemeria cut flowers.
    Keywords: Benzyladenine, Chlorophyll, Cytokinin, Ionic leakage, Vase life
  • Fardin Nasri, Arsalan Fadakar, Bayzid Yousefi, Bahman Zahedi Pages 237-243
    This study was conducted to assessthegenetic variety of 12 damask rosegenotypes of Kurdistan using morphological traits in Zaleh Research Farm affiliated to Kurdistan Province Agriculture Research Center. The experiment was carried out as a randomized complete block design with three replications and each replication included three stocks in each genotype. Results of analysis of variance showed significant differences among the studied genotypes at the probability level of 1%. Results of mean comparison showed a wide variety for studied traits in different genotypes. Relationship between traits showed that the number of flowers, plant height, average width, average length, average number of leaves, mean flower diameter, and petal to flower weight ratio per stem had positive and significant correlation at 1% probability level. Based on cluster analysis, 12 genotypes of damask rose were divided into four distinct groups according to different traits. Thus, according the results, genotypes Kurdistan 3 and Kurdistan 2 can be introduced as superior genotypes. Kurdistan 3 had high yield in flower per hectare and the number of flowers in per bush, and Kurdistan 2 had the highest flower diameter.
    Keywords: Flower diameter, Genotype, Morphologic traits, Number of flower
  • Mohammad Hossein Aminifard, Mahdi Khayyat, Hassan Bayat Pages 245-251
    Leaf area information is required in various horticultural and physiological studies and it will be more useful if done via non-destructive methods. The objective of this study was to establish equations to estimate leaf area (LA) using length (L), width (W), fresh weight (FW), dry weight (DW), length × length (L2), width × width (W2), length × width (L×W), length width (L), fresh weight × fresh weight (FW2) and dry weight × dry weight (DW2) of coneflower (Echinacea purpurea L.) leaves as a medicinal and landscape plant. An open field experiment was carried out to study relationship between leaf dimension and weight with leaf area of this plant. Observed leaf area was obtained by an automatic measuring device and leaf dimensions were measured by a ruler. A linear model employing L × W as an independent variables [LA = 0.575 (L × W) - 0.934] resulted in the most accurate estimation (R2 = 0.874, RMSE = 2.33) of coneflower leaf area. Validation of the regression model showed that the correlation between measured and simulated values by using this equation was quite acceptable.
    Keywords: Leaf length, Leaf width, Linear model, Non, destructive methods
  • Soheil Karimi, Hassan Salehi, Fateme Ashiri Pages 253-260
    The natural tragacanth gum, the sap of Astragalus gummifer, has been successfully used as a gelling agent in tissue culture media for in vitro shoot development and proliferation of miniature rose and carnation. Shoot development of nodal segments excised from greenhouse grown plants, was investigated on MS medium solidified with either 2.5, 3.0, 3.5 and 4.0% tragacanth or 0.8% agar as control. The media solidified with tragacanth were more transparent than the media solidified with agar. Viscosity of the tragacanth-gelled media was less than the agar-gelled media, and therefore, putting the explants on the media sometimes resulted in submersion of them into the media and some cases of development of hyperhydric shoots were observed. To increase the firmness of the media, the combinations of agar (0.2 and 0.3%) and tragacanth (2 and 3%) were used. The viscosity of the combinatory media was as good as the medium containing only 0.8% agar (control). Moreover, the explants productivity and growth obtained in these combinations were better than those recorded on the control medium. Being a plant product, biodegradable and environmental friendly, and 10 times cheaper than agar, tragacanth gum would definitely be useful for reducing costs, particularly in the plant tissue culture industry.
    Keywords: Agar substitute, Dianthus, Natural gum, Nodal segment, Rosa
  • Fahmy A.S. Hassan Pages 261-270
    In order to improve the postharvest quality and the export ability of cut rose (Rosa hybrida L.) cvs. Happy Hour and Bordeaux, the effect of 1-methylcyclopropene (1-MCP) as an ethylene inhibitor, was investigated. 1-MCP was used at 0.3, 0.4, 0.5 and 0.6 g m-3 for 18 h at 8 °C to simulate the transport of flowers. 1-MCP treatment significantly prolonged the vase life and minimized the weight loss of both cultivars compared to the control, however the response of Happy Hour cultivar was higher than the Bordeaux cultivar. 1-MCP treatment enhanced the relative water content (RWC) of flowers. The treatment of 1-MCP significantly retarded the degradation of chlorophyll and carbohydrate contents during vase life evaluation in both cultivars. The ethylene production was significantly decreased by applying 1-MCP treatment. The membrane stability index (MSI) was maintained while malondialdehyde (MDA) was decreased in response to 1-MCP treatment. The best treatments in this concern were 1-MCP at 0.4 and 0.5 g m-3 for Happy Hour and Bordeaux cultivars, respectively. 1-MCP treatment was recommended to inhibit the negative effects of ethylene on rose cultivars tested.
    Keywords: Ethylene, Membrane stability, Postharvest, Rose, Vase life, 1-MCP
  • Mehrab Yadegari Pages 271-278
    In order to study the effect of foliar applications of micronutrients on yield, extraction oil production and chemical composition of pot marigold (Calendula officinalis), two experiments were conducted in the randomized complete block design with three replications in Shahrekord, Iran during two growing seasons 2014 and 2015. The objectives of this study were to determine the effects of foliar Fe2, Cu2, Zn2, and Mn2 applications (0, 200 and 400 ppm) on flavonoid, phenols, carotenoids, extraction percentage, dry weight of the flower and the number of flowers of pot marigold. Results showed that foliar applications of Fe2, Cu2, Zn2, and Mn2 had significant effects on fresh and dry flower yield, number of flowers, extraction oil percentage and flavonoids, phenols, carotenoids of pot marigold plants, so that the highest dry weight of flowers (11.9 g per plant), number of flowers per plant (33.5), extraction oil percentage (1) and flavonoids (31.2 mg/ 100 g F.W.), phenols (56.2 mg/ 100 g F.W.) and carotenoids (0.8 mg/ 100 g F.W.) content were obtained from the application of a combination of Fe2, Cu2, Zn2, and Mn2 at 400 ppm concentration as compared to control in the second year. It seems that in climatic and edaphic conditions of Shahrekord, the best treatments for obtaining the highest extraction percentage and morphological characters of Calendula is 400 ppm of Fe, Zn, Cu and Mn.
    Keywords: Extraction, GC, MS, Pot marigold, Nutrition, Phytochemical
  • Mohammad Reza Safari Motlagh, Seyedeh Zahra Bayegan Pages 279-286
    Euonymus spp. (L.) are some of the most important ornamental plants. Fungal plant pathogens of ornamental plants are the most important factors causing damage. In this research two pathogenic fungal species were isolated from naturally infected Euonymus species and identified. In order to isolation of fungi from disease tissues, the obtained samples were cultured on potato dextrose agar medium. Isolates were cultured due to sporulation on water agar medium. Morphological characters of isolates were studied in order to identify the taxonomy. According to the results, isolates were belonged to Phoma sp. and Colletotricum gloeosporioides. Pathogenicity test of isolates was done in desiccators, and revealed the pathogenicity levels of these fungi and their ability to cause leaf blight on Euonymus spp. This reaction occurred as complete random design (CRD) with eight treatment and three replications. Based on the variance analysis, there was not any significant difference in the disease rating of studying fungi. But based on the sizes and types of the spots appeared on the Euonymus spp. and Horsfall-Barratt system, plants were more affected by the Phoma sp. compared withC. gloeosporioides., and its disease rating was higherand plants showed less tolerance.
    Keywords: Colletotrichum spp, Euonymus spp., Fungi, Pathogens, Phoma sp